29.8.16

Hoćete da kupite nekretninu u Grčkoj? Ovde je potražite

Foto: Pixabay
Mediji vas od prošle godine bombarduju jeftinim nekretninama u Grčkoj. Neke banke u Srbiji su u svojim uslugama ponudile i kredite za kupovinu imovine u zemlji masline. Zato vam mi predstavljamo tri najbolja sajta za prodaju nekretnina u Grčkoj.Pre nego što vam kažemo gde možete pogledati ponudu stanova i kuća u Grčkoj, hteli bi da vam odamo neke "tajne" koje su nama posle višegodišnjeg života ovde otkrivene. Naime, retko ćete u Grčkoj nači garsonjeru, pre će to biti studio ili apartman koji su nekada služili za iznajmljivanje, a veliki porezi su vlasnike istih naterali da ih prodaju.

Telefoni koje morate imati u imeniku dok ste na letovanju


Grci vole prostranstvo. Dnevna soba kod njih u 99% slučajeva ne služi uveče kao spavaća. To je kod njih prosto neprihvatljivo. Skoro u svakoj kući ili stanu naići ćete na kamin. Do skoro su se redovno i drva kupovala ne bi li se u "hladnim" danima dočarala zimska idila, ali sada se mogu naći i magična drva koja kad zapalite gore više dana. Skoro da nema Grka koji je boravio kod nekog druga u Srbiji, a da nije bio iznenađen uskim prostorom stanovanja.

Udarom ekonomske krize gore navedene stvari se i nisu mnogo izmenile u najjužnijoj balkanskoj zemlji. Naravno, postoje i oni koji nisu mogli da trpe porez na više nekretnina, pa su rešili da ih prodaju. Ako neki Grk i ima u centru Atine ili Soluna miniaturni stan ( npr. do 40 kvadrata), to je služilo dok su živeli kao samci ili za iznajmljivanje turistima i studentima.

Vozom za Grčku


Mesta koja su najbolja za kupovinu nekretnine su naravno u okolini bilo kog aerodroma, ali najpre u blizini Atine ili Soluna. Do ove računice smo došli jer smo gledali gde naša avio kompanija AirSerbia ima redovne linije. I dok naši građani uglavnom znaju sva mesta pored obale koja se nalaze u blizini solunskog aerodroma, mi ćemo vam reći nekoliko u blizini atinskog koja izlaze na obalu. To su: Porto Rafti, Luca, Lagonisi, RafinaNeo Makri i mnoga druga. Sva ova mesta su najviše udaljena 40 minuta vožnje od Aerodroma Elefterios Venizelos. Zato su i veoma praktična, toliko praktična da i vikendom možete skoknuti na obalu mora i svoje vreme iskoristiti maksimalno, jer ga nećete gubiti u transportu.

Dole navedeni sajtovi su najbolji za traženje i kupovinu nekretnine, ali i za iznajmljivanje stanova ili kuća u slučaju da zbog posla ili školovanja dođete put juga. Prva dva sajta imaju svoju verziju i na engleskom dok je treći samo na grčkom jeziku.


  1. www.homegreekhome.com
  2. www.xe.gr/property/en/
  3. www.spiti24.gr/Nema komentara:

Objavi komentar