25.7.16

Ostrvo Milos - romantika KikladaFoto: Grčki kutak


Ono što krasi grčka ostrva je njihova različitost. Za Milos, ostrvo koje pripada grupi Kiklada, kažu da je idealan izbor za romantičan odmor.I zaista je tako. Na Milosu su većina gostiju - parovi. Iz svih delova sveta i svih generacija. Na plažama nema barova sa glasnom muzikom, a uveče je sva zabava u luci Adamas, u kojoj postoji nekoliko barava za one željne provoda do kasno u noć.

Ipak, Milos ima sve ono što je potrebno za jedan dobar odmor u Grčkoj - neobične plaže, mesta za posetiti i odličnu hranu. Tako da vam, u kojoj god varijanti da se odlučite da ga posetite, neće biti dosadno. 


Foto: Grčki kutak


Kao i na svim Kikladima, glavni "neprijatelj" može da vam bude vetar. Dobra stvar je što kada duva severni možete da posetite plaže na jugu i obrnuto. I zaista, pokušajte da obiđete što više plaža mozete. Kažu da ih na ostrvu ima preko 60, tako da ima za svakoga po nešto. 


Foto: Grčki kutak

Naravno, neobilaznu Sarakiniko sigurno ćete videti još iz prevoza i zaista je ne treba propustiti. Zbog neobičnog sastava stena, njena bela boja u kombinaciji sa plavom vodom mora sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Grčki kutak


Da biste posetili ono po čemu je Milos možda i najpoznatiji, Kleftiko ipak nećete moći sa kopna. Jedini način je da odete na poludnevno ili jednodnevno krstarenje brodom, za koje treba da izdvojite 60 evra (za poludnevno) odnosno 70 evra (za celodnevno).


Foto: Grčki kutak

Foto: Grčki kutak

Ukoliko biste da pojedete nešto domaće a ukusno, u mestu Pollonia postoji predivan restorančić sa tradicionalnim proizvodima Kivotos ton gefseon. Osim odličnog doručka i preukusnih pita sa sirom, tu ćete pronaći i med, džemove, pića, pa čak i kreme - sve (što bi se danas reklo) - organsko, koje priprema porodica koja ih drži. 

Za dobru večeru postoji nekoliko odličnih restorana, koji su nadaleko poznati po odličnoj hrani kao recimo Armenaki ili Armira u mestu Pollonia da sto čak mora i da se rezerviše. Tradicionalni slatkisi i kažu najbolji sladoled na ostrvu je u prestonici Milosa - Plaki u poslastičarnici Paleos, ali i Ageliki u luci Adamas ne zaostaje za ukusom i izborom.Nema komentara:

Objavi komentar