28.6.16

Tzatziki salata - brzo se sprema, još brže pojede

Foto: Pixabay
Malo je onih koji ne znaju za čuvenu grčku tzatziki salatu. Vrlo brzo se sprema, a isto tako i pojede. Savršeno ide uz roštilj  ili bilo koje meso (bar nama). Ne iziskuje puno sastojaka, a sigurni smo da ih već imate kod kuće. Zato brzo u kuhinju da napravite ovu osvežavajuću salatu.

Zašto ćete u Grčkoj zamrzeti limun?


Šta je potrebno:



  • 1,5 šolja pavlake (bitno je da je čvrsta, po nama je najbolja Imlekova sa crvenim poklopcem)
  • 2-3 sveža krastavca srednje veličine ( zimi pokušajte i sa kiselim, jer nije loše ni tako)
  • 4-6 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja

Priprema:


Neoljuštene krastavce operite i izrendajte na krupno rende. Zatim ih posolite i ostavite da malo puste vodu. Dobro ih iscedite (najbolje rukama). Beli luk iseckajte što sitnije ili ga izgnječite. Potom izmešajte pavlaku, isceđene krastavce i beli luk. Grci ulje dodaju na kraju i ne mešaju salatu posle. Mi umešamo i ulje zajedno sa svim sastojcima, jer ne možemo da gledamo kako "pliva" po površini. Ako želite da bude pikantnije dodajte više belog luka.

 Prijatno!

Feta koja će vas oduševiti

1 komentar: