14.6.16

Plaže u okolini Soluna

Foto: Greca
Došli ste do Soluna i napravili biste predah? Ili ste bili u kupovini I tako bi vam prijalo malo uživanja na plaži? Ovo su plaže u okolini Soluna koje vam mogu pružiti odmor i željno očekivano kupanje, dok ne stignete do željene destinacije.Agia Triada

Agia Triada je kažu jedna od najlepših plaža u okolini Soluna. Od centra je udaljena oko 20ak kilometara i do nje se može stići autobusom koji polazi iz centra na svakih pola sata (satnicu autobusa možete videti na ovom linku). Plaža je takođe u blizini aerodroma, pa ukoliko vas put vodi dalje od Soluna, odlično će poslužiti za prvo kupanje, dok ne stignete do željene destinacije.
Plaža je dugačka, sa kristalno čistom vodom i nedavno joj je dodeljena Plava zastava (obeležje koje se dodeljuje plažama za kvalitet vode, sigurnost i očuvanje prirodnog okruženja). Organizovana je, sa dosta kafića i restorana u blizini. Ukoliko dolazite za vikend, nemojte da se iznenadite ako je velika gužva.

Plaža Angelohori

Plaža Angelohori (Angelochori) udaljena je oko 30 kilometara od Soluna i odličan je izbor za one koji vole vodene sportive. Iz Soluna se do nje takođe može lako doći lokalnim autobusom. Kada je vetrovito, nebo iznad plaže ispunjeno je šarenim padobranima, a vožnja kajta od strane iskusnih surfera ostaviće vas bez daha.

Epanomi

Epanomi je predgrađe Soluna, a ova plaža omiljena destinacija Solunjana. Zato će većina njih vrele letnje dane provesti baš na ovoj plaži. Od Soluna je udaljena oko 25 kilometara, odlično povezana autobusima. Često se kaže da se ova plaža nalazi na granici između Soluna i Halkidikija, jer je ovo poluostrvo udaljeno samo nekoliko kilometara od Epamonija. Za osveženje ili kafu na plaži su zaduženi kafići i restorani kojih ovde ima u izobilju, a ukoliko vam se mesto toliko dopadne, možete iznajmiti i smeštaj.

Plaža Perea

Još jedno predgrađe Soluna sa lepom plažom zove se Perea. Na oko 17 kilometara udaljenosti, do mesta možete lako doći gradskim autobusom. Ovo mesto poznato je i kao letovalište, pa leti bude veoma popularno. Ovde ima dosta toga da se vidi, pa je turistima zbog znamenitosti, prirode i bogatog noćnog života Perea veoma privlačna. 

Plaža Neoi Epivates

Ukoliko želite da osim plaže uživate u prirodi oko vas, onda je ova plaža pravi izbor. Plaža Nei Epivates Paliria nalazi se u prelepom prirodnom okruženju, okružena visokim drvećem, a Plava zastava daje garancije da će voda biti čista i odlična za kupanje. Ukoliko  ostanete do kasno, posetite i otvoreni bioskop za pravi letnji završetak dana.


Foto: Santa Beach Hotel

Plaža Galaksias 


Još jedna popularna plaža sa Plavom zastavom je plaža Galaksias (Galaxias). Ukoliko želite da ste blizu Soluna, na lepoj plaži, na njoj se nalazi Santa Beach Hotel sa 4 zvezdice za vaš nezaboravan odmor. 1 komentar:

  1. Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

    Přidejte se k úspěšným Spojte se s více než 4 miliony investorů a obchodníků ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdgovoriIzbriši