7.5.16

Petani plaža: Skriveni biser Kefalonije

(Foto: Grčki kutak)
Postoje plaže od kojih zastaje dah. Jedna od takvih je i skrivena plaža Petani na grčkom ostrvu Kefalonija. Nije bitno da li ćete doći dok su talasi ogromni ili kada je more mirno i kristalno čisto. Sigurno je da ćete se u ovu plažu zaljubiti na prvi pogled.

Do skoro su meštani najvećeg jonskog ostrva ljubomorno čuvali ovu prelepu uvalu samo za sebe, a turiste su slali da uživaju u čarima ogromne Mitros plaže. Međutim, danas je Petani jedna od onih plaža koju obavezno morate posetiti ako boravite na Kefaloniji.

Nalazi se na severo-zapadnom delu ostrva u blizini grada Liksuri, koji je inače drugi po veličini grad na Kefaloniji. Za bolju orjentaciju pogledajte mapu  OVDE.

(Foto: Grčki kutak)

Okružena planinama u prelepoj uvali, ova šljunkovita plaža je pravi raj na zemlji. Širine je oko 50m, a duga je oko 600m, i zbog svoje izuzetne lepote i čistote poseduje plavu zastavu. 

(Foto: Grčki kutak)

Zbog svoje neopisive lepote ovu plažu zovu mlađom sestrom Mitros plaže. Boja vode je fascinantna: od svetlo plave, zelene, pa do tirkizne. Jedan od najlepših zalazaka sunca na planeti upravo možete videti ovde.

(Foto: Grčki kutak)

Inače, ne morate da brinete ako tokom boravka na njoj ogladnite, jer se na plaži nalaze i dve taverne, kao i jedan kafе-bar.

(Foto: Grčki kutak)

Iako su putevi do plaže u odličnom stanju, nažalost, ne postoji javni prevoz koji vodi do nje. Tako da ako želite da je posetite morate iznajmiti automobil ili ići organizovano preko neke od agencija na ostrvu koje vode na izlet do Petani raja.

Pogledajte video:

Nema komentara:

Objavi komentar