13.5.16

Karibi na Peloponezu

Ostrvo Elafonisos
Na jugu Peloponeza, nalazi se Elafonisos – malo ostrvo poznato po najlepšoj plaži u ovom delu Grčke - Simos.

Ukoliko vas put nanese ka Peloponezu ili planirate odmor u nekom od mesta na ovom poluostrvu, obavezno posetite ovo magično ostrvo. Osim prelepih plaža, uživaćete u prirodi, odličnim grčkim specijalitetima i dobrim koktelima.


Do Elafonisosa se stiže kolima. Od Atine je udaljen oko 320 kilometara (oko 4,5 sati vožnje). Od mesta Pounta, gde se nalazi mala luka trajektom se do ostrva putuje 10-ak minuta, a karta košta 4 evra u jednom pravcu.Elafonisos je malo ali živopisno ostrvo


Birajte smeštaj blizu same luke. Odatle ćete se lako prevesti do plaža, jer je ostrvo malo i plaže su blizu. U luci ima svega, od prodavnica, do kafića i barova, tako da ćete, ukoliko želite, moći da prošetate, popijete kafu ili u prodavnici kupite sve što vam je potrebno. Luka se uveče pretvara u veliku pešačku zonu, a u okolnim restoranima i barovima sve vrvi od turista i posetilaca, koji uživaju u čarima ovog prelepog ostrva.


Plaža Simos, foto: Grčki kutak

Najlepša plaža Peloponeza Simos nalazi se na Elafonisosu


Elafonisos ćete zavoleti na prvi pogled. Sve čarobne stvari koje Grčka nudi pronaći ćete tu. Naravno, ostaćete bez daha kada ugledate plažu Simos, koja je 2000. godine proglašena  za jednu od najlepših plaža na svetu. Verujte, sa razlogom. Prvih 20 minuta bićete opčinjeni njenom lepotom. Osećaćete se kao da ste otputovali na neku daleku destinaciju, jer je zaista nestvarna. 

Plaža Simos, foto: Grčki kutak

Na plaži postoje ležljke i suncobrani (10-12 evra je cena za 2 ležaljke i suncobran), ali je plaža toliko velika da vas ovo neće poremetiti u uživanju. Tik pored plaže nalazi se i kamp Simos, u kome ćete videti mnogo mladih, koji ovde dolaze da uživaju u odmoru sa svojim društvom.

Plaža Kato Nissi, foto: Grčki kutak

Druga plaža koju morate posetiti je Kato Nissi.


Ostrvo Elafonisos, foto: Grčki kutak

Idete na Elafonisos? Evo nekoliko saveta iz prve ruke!


Elafonisos nije bučno ostrvo na koje se ide zbog ludog provoda. Ono je  namenjeno uživanju za sva čula i pre svega odmoru. Zato su parovi, roditelji sa decom ali i veće grupe mladih njegovi najčešći gosti. Ipak, ako ga posetite, zabave neće manjkati - odlični restorani, barovi sa odličnim enterijerom, dobrom muzikom i koktelima mogu biti dobar izbor za odlično veče provedeno sa prijateljima ili boljom polovinom.

Ukoliko želite sobu s pogledom, onda je Studios Maniati pravi izbor! Sobe su lepo dekorisane, imaju klimu, a ljubazna gazdarica će vas svako jutro obradovati nekim slatkišem koji je sama napravila. Od ovih apartmana, luka je udaljena nekih 5-7 minuta pešaka.

Bilo koji riblji restoran da odaberete, nećete pogrešiti. Međutim, ukoliko želite da probate nešto malo drugačije i uz to večerate na samoj obali mora onda posetite To Kouzini, Osim modernog enterijera, ovaj restoran ima i odličnu kuhinju a može da bude i sjajan izbor ukoliko želite da popijete neki dobar koktel. Skriven u jednoj od majušnih uličica nedaleko od luke, nalazi se restoran Sta kala kathoumena. Ako ništa drugo, oduševiće vas prelepa bašta u kojoj se ovaj restoran nalazi.


Ukoliko ste za doručak iz pekare, obavezno probajte tiropsomo.


Nema komentara:

Objavi komentar